top of page
 • Voor welke leeftijden zijn de trainingen?
  Bij Brave! werken we in 2 verschillende groepen: De eerste groep omvat alle kinderen vanaf het 1e leerjaar tot 12 jaar, In deze groep wordt er vooral getraind op het aanleren van technieken en verbaal sterk worden. Zichzelf leren verdedigen tegenover pesters, hulp zoeken in alarmerende situaties, zich bevrijden als ze worden vastgegrepen... De tweede groep omvat alle +12 jarigen en volwassenen. In deze groep ligt het niveau en de intensiteit een stukje hoger, hier ligt de focus op realistische en (levens)bedreigende situaties. Ook in deze groep leren we zowel verbaal als fysiek ons mannetje te staan. Bedreigingen, aanranding, overvallen, caféruzies... Kortom alle gevaren die zich op straat kunnen afspelen.
 • Hoe verloopt een training?
  Iedere les is opgebouwd uit 2 delen: de opwarming en de techniektraining. We starten de les met een 15-tal minuten opwarming, een combinatie van cardio en spierversterkende oefeningen zorgt ervoor dat we de les zonder blessures kunnen voltooien. Cardio vormt ook een belangrijk onderdeel van ons lessenpakket. Daarna start de techniek training. De lessen zijn opgebouwd rond 1 thema of meerdere thema's die we verder uitdiepen. De technieken worden zorgvuldig uitgelegd en gedemonstreerd. Er is voldoende tijd en ruimte om de technieken en hun variaties in te oefenen, zodat tegen het einde van de les onze set van zelfverdedigingstools weer is aangevuld. Enkele voorbeelden van thema's zijn: Verdediging tegen stoten of trappen Wurgingen/Klemmen Bedreigingen met of zonder wapen De-escaleren van een gevecht
 • Ik heb een druk schema, moet ik iedere les aanwezig zijn?
  Er is de mogelijkheid om 2 keer in de week te trainen maar dit is nooit een vereiste. Voel je vrij om je eigen trainingsplanning op te maken en te komen wanneer het voor jou goed uitkomt. Je hebt bij ons ook de optie om een beurtenkaart aan te kopen als je minder frequent op training aanwezig kan zijn.
 • Moet ik een goede conditie hebben om te kunnen deelnemen?
  Nee, naar mate de trainingen vorderen zul je van je zelf merken dat je conditie zal verbeteren. We besteden veel aandacht aan het opbouwen van conditie tijdens onze trainingen en opwarmingen en houden rekening met het niveau van al onze leden.
 • Is het een probleem om midden het jaar in te schrijven?
  Het is bij ons geen enkel probleem om doorheen het jaar in te schrijven. De lessen zijn opgebouwd zodanig dat iedereen op elk moment kan instappen, er zijn meerdere coaches aanwezig die altijd kunnen bijsturen als je vindt dat het bij bepaalde onderwerpen wat snel gaat. Er is geen verplicht instapmoment en de tarieven worden berekend op de resterende trimesters.
 • Werken jullie met een gordelsysteem?
  Gordels en diploma’s zullen je leven niet redden in tijden van nood, maar we hebben gemerkt dat onze leden nood hebben aan erkenning en een doel om na te streven. Daarom hebben we een (vrijblijvend) gordelsysteem ingevoerd als hulpmiddel om grenzen te verleggen en vooruitgang te stimuleren. We hebben 5 gordels, gekoppeld aan de ervaring bij onze club. Iedereen krijgt de kans om hun examen af te leggen, maar niemand is verplicht. Onze badges als teken van ervaring blijven gelden en de lessen worden nog steeds opgebouwd zodat iedereen mee kan genieten van onze lessen.
 • Mijn zoon/dochter is verlegen om de eerste keer langs te komen, is dit een probleem?
  Dit is geen enkel probleem, de meeste kinderen die terecht komen bij ons zijn in het begin verlegen, wat meer dan normaal is. Maar na enkele lessen maakt deze verlegenheid plaats voor zelfvertrouwen en enthousiasme!
 • Is de training ook geschikt voor vrouwen?
  Zeker en vast! De trainingen zijn voor iedereen, met respect voor iedereen. Bij Brave! leer je op verschillende manieren hoe je als vrouw jezelf kan verdedigen in elke situatie. Daarnaast zorgen de trainingen voor meer zelfvertrouwen waardoor je mentaal ook sterker en weerbaarder wordt.
 • Moet ik een duur uniform aanschaffen?
  Nee, bij Brave! wordt geen uniform gedragen, de enige verplichting is een club-tshirt die je kunt aankopen aan €15.

Heb je nog een vraag waar je hier het antwoord niet op terug vind? Stel hem gerust via onze contactpagina.

bottom of page